Superenkel och god. Serveras med västerbottenchips.
Du behöver följande innehåll för två vuxna:
2 små zucchini (eller en stor)
4 medelstora potatisar
2 kniplökar
1 vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
1 habanero
2
vatten at tlösa upp buljong i c:a 4 dl
olja
salt
peppar
1, 5 dl vispgrädde/sojavisp
Till västerbottenchipsen:
75 gram västerbottenost
solrosfrön (skalade)
Gör såhär:
Hacka lök och slanta potatis och zucchini och stek tills det mjuknar. Mixa med buljongen som du löst upp i hälften av vattnet. Häll på vispgrädde. Det skall bli en sät och inte för tjock soppa. Riv vitlök, finhacka habaneron (utan kärnor) och bönskidordna och strö över. Sätt ett chips på varje tallrik.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Chipsen görs genom att hälla riven västerbotten blandad med solrosfrön på ett bakplåtspappaer och ställa in i ugn på 175 grader tlls det smällt.