För en före detta baconälskare är det väldigt spännande att mixa med rökiga smaker och salt. Jackfruit … denna underbara frukt som är så mångsidig i matlagningen. I Sverige köper du den i butiker som säljer asiatiska produkter. Du måste köpa den i vattenlag och inte i sirap för denna rätt.
Detta blir ungefär två plåtar bacon och du kan förvara det cirka en vecka.
Innehåll:
1 burk jackfruit i saltvattenlag
2 msk laphroigh
2 msk olivolja
2 msk agavesirap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
1 tsk tomatpure
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
1 krm ingefära
Gör såhär:
Häll av vattnet på jackfruiten. Skär i tunna tunna skivor , och lägg att torka på hushållspapper. Det gör inget om de går sönder. MIxa de andra ingrdienserna i en skål. Lägg jackfruitskivorna i en skål och häll mixen över. Se till att alla blir blandade.
Ställ i kyl 30-40 minuter och blanda försiktigt emellanåt.
Sätt ugnen på 150 grader.
Bre bakplåtspapper på dem och lägg jackfruitskivor en och en på plåten. Låt vara i ugnen ungefär 15 -20 minuter. Vänd efter halva tiden. Har du en slö ugn kan det ta 25 -30 minuter men det går väldigt fort efter de första 10.
Servera sedan som du skulle serverat bacon.