Vegansk (Jackfruit)bacon

För en före detta baconälskare är det väldigt spännande att mixa med rökiga smaker och salt. Jackfruit … denna underbara frukt som är så mångsidig i matlagningen. I Sverige köper du den i butiker som säljer asiatiska produkter. Du måste köpa den i vattenlag och inte i sirap för denna rätt.

Detta blir ungefär två plåtar bacon och du kan förvara det cirka en vecka.

Innehåll:

1 burk jackfruit i saltvattenlag

2 msk laphroigh

2 msk olivolja

2 msk agavesirap

2 msk vitvinsvinäger

1 msk soja

1 tsk tomatpure

1 tsk salt

1 krm paprikapulver

1 krm ingefära

IMG_1681Gör såhär:

Häll av vattnet på jackfruiten.  Skär i tunna tunna skivor , och lägg att torka på hushållspapper. Det gör inget om de går sönder. MIxa de andra ingrdienserna i en skål. Lägg jackfruitskivorna i en skål och häll mixen över. Se till att alla blir blandade.

Ställ i kyl 30-40 minuter och blanda försiktigt emellanåt.

Sätt ugnen på 150 grader.


Bre bakplåtspapper på dem och lägg jackfruitskivor en och en på plåten.  Låt vara i ugnen ungefär 15 -20 minuter. Vänd efter halva tiden. Har du en slö ugn kan det ta 25 -30 minuter men det går väldigt fort efter de första 10.

Servera sedan som du skulle serverat bacon.

Lämna en kommentar