Vegansk vitkålslasagne

i valet mellan att övertötta äta ute med fredagsstressade folk eller kasta ihop något som gör sig självt i ugnen valde vi det senare… Detta blev en ”Kajsa Varg” med kokta linser från gårdagen i. Överraskande fast konsistens när vi använde kokosgrädde (det som tjocknar högst upp när du gör egen kokosmjölk (se kokosmjölksreceptet) . Går att köpa hel burk med kokosgrädde (cocoa cream) i butiker med ex asiatisk mat.

innehåll (för två vuxna )

1/2 vitkålshuvud

400 g färdigkokta (i buljong)röda linser

5dl kokosgrädde

2tsk sambal

salt

peppar

Görsåhär:

Sätt ugnen på 175 C. Ta bort roten på vitkålen och dela upp i blad. Koka upp och förväll hastigt vitkålen .

Häll bort vattnet.

Lägg ett lager med vitkålsblad i botten av en form. Lägg på ett lager linser. Gör om proceduren och avsluta med ett lager vitkålsblad.

Blanda kokosgrädde med sambal, salt och peppar och häll över så det täcker allt. In i ugnen cirka 1 h eller tills det börjar stelna och bli lite brunt ovanpå.

 

Lämna en kommentar