Friterade rotsaker med Ärthummus

God kvällsmat med massor av nyttigheter. Att fritera bra är inte så enkelt om man är ovan men detta gör det enkelt och roligt.

Innehåll (för fem personer):

1/2 kg morötter

1/2 kilo potatis

1 zucchini

3 dl pärlcouscous

Grönsaksbuljong

1 paket frusna gröna ärtor11988734_10153263508413759_2083000026496161692_n

5 vitlöksklyftor

SJUKT MYCKET OLJA 🙂

Gör såhär:

Ärthummus. Tina ärtorna i varmt vatten. Riv i vitlöken och mixa ihop med olja som du strilar i sakta tills hummusen tjocknar. Ha gärna i lite salt.

Pärlcouscous kokar du enligt anvisningar på paketet men släng i en grönsaksbuljongtärning.

Friterade rotsaker:
Skala potatis och gör klyftor, Gör stavar av morötterna och zucchini. Förkoka morötter och potatis 5-7 m. Häll bort vattnet och hetta upp olja. Fritera allt tre gånger. Släng ned ex morötter när de friterats en gång tar du upp och kryddar mellan och samtidigt friterar du nästa grej ex potatis, när du tagit upp den tredje slänger du i morötterna igen och gör allt detta ytterligare en gång efter denna. Då får du en sjysst krispig yta på morötterna och potatisen. Zucchinin kan med fördel vändas i lite mjöl innan.

2 reaktioner på ”Friterade rotsaker med Ärthummus

Lämna en kommentar