Detta är ett experiment med nässlor eftersom vi plockat så mycket. Blev toppenbra och ett bra alternativ till falaffel om man så vill. Menbara en sak, för sakens skull ….Snälla rara vad ni än gör köp inte färdistrimlad zucchini för ”zucchinipasta”-priset. Det är superenkelt att strimla med potatisskalaren.
Med det sagt fokus på nässelbollarna.
Innehåll:
2dl förvällda nässlor
1dl uppblötts (20 min) solrosfrön
1/2-1 dl vetemjöl
1 tsk senap
1krm timjan
1vitlöksklyfta
2 msk gul lök.
Gör såhär:
Hacka och stek
lök, vitlök och timjan. Mixa.
Mixa solrosfröna med senap tills slätt och häll i läktaren samt och de förvällda nässlorna.
När smeten är slät rör i vetemjöl och gör små bollar av smeten. In kallt i en halvtimme. Stek i olja.